Tabela dostępności owoców
Techologia produkcji
Transport owoców
Technologia produktów dodatkowych
Osiem etapów kontroli jakości
Katalog online - o firmie

|
System przechowywania
Grupa producentów owoców La-sad sp. z o.o. dysponuje jednym z najnowocześniejszych systemów chłodniczych. Jabłka przechowywane są w dynamicznie kontrolowanej atmosferze z systemem fruit control holenderskiej firmy Besseling (jeden z kilku pierwszych obiektów na świecie zamontowanych w 2013 roku).
Przechowywanie w atmosferze z ekstremalnie niskim poziomem tlenu jest dobrym rozwiązaniem eliminującym w znacznym stopniu choroby przechowalnicze. Pozwala to również przechowywać owoce dłużej bez dużej utraty jakości . Czujniki w systemie Fruit Observer sygnalizują najniższy możliwy poziom stężenia O2 w systemie ciągłym.
Dodatkowymi cechami czujnika są:
- ciągły pomiar dojrzałości
- ciągły pomiar jędrność
- możliwość wykrycia wewnętrznych wad owocu
Baza przechowalnicza firmy to około 9000 ton. Dzięki temu jabłka są dostępne w ofercie firmy praktycznie przez cały rok.
|